Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

"Αν ήμουν βιβλίο" θα ήθελα να ταξιδέψω στον ζωγραφικό κόσμο του Oliver Jeffers.

"Αν ήμουν βιβλίο" ...


08 Ιουλίου, 10:00 - 13:00

"Αν ήμουν βιβλίο" ... 
θα ήθελα να  ταξιδέψω στον ζωγραφικό κόσμο του Oliver Jeffers. 

Ο Όλιβερ Τζέφερς είναι ζωγράφος και παραμυθάς, δημοφιλής για τις εικονογραφήσεις και τις τυπωμένες με χειρόγραφα στοιχεία ιστορίες του. Ασχολείται επίσης με την παραστατική ζωγραφική και τις εικαστικές εγκαταστάσεις. Τα εικονογραφημένα βιβλία του, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται πασίγνωστα βιβλία όπως το "Πιγκουίνος χάθηκε, Πιγκουίνος βρέθηκε", το οποίο ενέπνευσε την ομώνυμη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους, έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία παγκοσμίως και έχουν μεταφραστεί σε πάνω από τριάντα γλώσσες. Γεννημένος στο Μπέλφαστ, ζει πλέον στον Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. 











Η γνωριμία στα παιδιά αυτού του σπουδαίου ζωγράφου-παραμυθά στάθηκε μια δράση σταθμός για τις φετινές δράσεις φιλαναγνωσίας της παιδικής μας βιβλιοθήκης.
Πρώτη παρουσίαση το πιο πρόσφατο και πολύ τρυφερό  βιβλίο του Oliver Jeffers  «Βρισκόμαστε εδώ. Σημειώσεις για τη ζωή στον πλανήτη Γη» , εκδόσεις Ίκαρος. Αφιερωμένο στο γιό του, Χάρλαντ. «Το  βιβλίο αυτό γράφτηκε τους πρώτους δύο μήνες της ζωής σου, όταν προσπαθούσα να καταλάβω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για σένα. Είναι όλα όσα νομίζω ότι χρειάζεται να γνωρίζεις.»., σημειώνει ο συγγραφέας στην πρώτη σελίδα του βιβλίου.
Ακολούθησε  παρουσίαση της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους από  το ομώνυμο βιβλίο «Πιγκουίνος χάθηκε, Πιγκουίνος βρέθηκε».  











Η δράση ολοκληρώθηκε με εργαστήριο ζωγραφικής βασισμένο στο βιβλίο του Daywalt, Drew, Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν, εκδόσεις  Ίκαρος. Εικονογράφηση Oliver Jeffers  


Υπεύθυνοι εργαστηρίου: 
Πολυχρόνη Πηνελόπη, Βιβλιοθηκονόμος
Τσιμά Παρασκευή, Ιστορικός - Αρχαιολόγος
Δεδούση Δώρα, Ζωγράφος  

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 21 παιδιά 6-10 ετών..

Οργάνωση δράσης:
Παιδική Βιβλιοθήκη του Στέκι Παιδιού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.