Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Παιχνίδια με την τέχνη. Έκτο Εργαστήριο




"Δωμάτιο"

Το έκτο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου με την Ζωγράφο – Χριστίνα Στεφανούλη και το τμήμα νηπίων του Παιδικού Σταθμού «Ιάσονας» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου στο Στέκι Παιδιού.
      Η Ζωγράφος Χριστίνα Στεφανούλη παρουσιάζει στα παιδιά το έργο του με θέμα "Προσωπικό Ημερολόγιο" και παράλληλα εξηγεί πώς θα δουλέψει μαζί τους.




Στο εργαστήριο με τα παιδιά επέλεξα ένα έργο με το όνομα " Δωμάτιο". Μέσα από αυτόν τον πίνακα όπου φαίνεται η φθορά, ο χρόνος, η εγκατάλειψη ήθελα να δούνε το "δικό μου" δωμάτιο σε αντίθεση με το δικό τους παιδικό δωμάτιο όπου υπάρχει ζωή.
Στην επαφή μου με τα παιδιά τα στοιχεία που με εντυπωσίασαν πραγματικά ήταν η θέληση τους να μάθουνε και να δούνε και η αγωνία τους στο να δημιουργήσουν το δικό τους έργο. Όσο για το αποτέλεσμα εφόσον έχουμε να κάνουμε με παιδιά αυτό που ξεχωρίζει είναι η αθωότητα τους.
Μέσω της Τέχνης καλλιεργείται η πρωτοτυπία, η φαντασία, ο πειραματισμός και γενικά προσφέρονται ευκαιρίες για έκφραση της αυθεντικότητας και μοναδικότητας του κάθε παιδιού.
Σαν παιδί  μου άρεσε πάρα πολύ να ζωγραφίζω αυτά που είχα γύρω μου και ότι είχε να κάνει με την φύση χρησιμοποιώντας ξυλομπογιές, νερομπογιές κτλ.



Λίγα λόγια για την Ζωγράφο:

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1981.
Το 2001 εισήχθη στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών  με υπεύθυνους καθηγητές τους  
Γ. Τσακίρη και Κ. Μορταράκο από όπου και αποφοίτησε το 2006.
Ζει και εργάζεται στο Βόλο.

Έλαβε μέρος στις εξής ομαδικές εκθέσεις:

2003  Γκαλερί Πάτσης ,Ιωάννινα
2005 ¨Έκθεση Φοιτητών του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στα πλαίσια της Φοιτητικής Εβδομάδας
2006 “ ekcrisis II” , καπναποθήκες Π , Ξάνθη
2006  Καλλιτεχνική συνάντηση μοντέρνας τέχνης “belle arte lamia”, Λαμία
2006  ‘ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία’ , Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Θεσσαλονίκη
2006  4η  Μπιενάλε των φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος, εκθεσιακός χώρος Μaris hotels, Ηράκλειο Κρήτης
2007  Μεταφορά της 4ης Μπιενάλε των φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό στο Σύνταγμα, Αθήνα
2007  Μεταφορά της 4ης Μπιενάλε των φοιτητών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος στο Τορόντο του Καναδά
2007 Έκθεση αποφοίτων Σχολής Καλών Τεχνών στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης
Τέχνης, Θεσσαλονίκη ( Βραβείο   εργαστηρίου )
2008 Gallery Red, Αθήνα
2008 Έκθεση βραβευθέντων αποφοίτων σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης
2009 Εικαστικός Σύλλογος Βόλου, "Διαθέσεις", Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας, Βόλος
2010 Εικαστικός Σύλλογος Βόλου, "Τσέπης Art", Χάρτα, Βόλος
2011 Χριστουγεννιάτικη έκθεση ζωγραφικής, Δεκέμβριος, Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο