Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Φρούτα και λαχανικά για τα μάτια

Το έκτο εργαστήριο με υπεύθυνο την ζωγράφο Μαρία Χαμπέρη  έχει τίτλο: «Φρούτα και λαχανικά για τα μάτια» και πραγματοποιήθηκε στις 7, 14 Νοεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου 2013 στο ΚΔΑΠ Νεάπολης.

Η ζωγράφος Μαρία Χαμπέρη αναφέρει σχετικά με το εργαστήριο: 



«Όταν μου έγινε η πρόταση να ζωγραφίσω με τα παιδιά το ελληνικό μποστάνι, παρόλο που τα λαχανικά είναι ένα αγαθό που το συναντάμε καθημερινά σε κάθε πιρουνιά, πίστεψα ότι θα τους είναι πολύ δύσκολο να αποτυπώσουν σε ένα χαρτί την ποικιλία αυτή των χρωμάτων και των σχημάτων. Θεώρησα λοιπόν σωστό να μετατρέψουμε την τάξη μας σε ένα μικρό λαχανόκηπο. Τα παιδιά παρατήρησαν, μύρισαν, άγγιξαν τα φυτώρια και γεύτηκαν τους καρπούς ωμούς είτε σε γλυκό του κουταλιού πριν ξεκινήσουν το εργαστήρι. 


Στο πρώτο στάδιο είδαμε μαζί την μονοχρωμία του πράσινου, μιας και τα παιδιά μού αναφέρανε ότι ήταν η πρώτη φορά που θα ζωγραφίζανε με πινέλα, έτσι ώστε να εξοικειωθούν με τα υλικά. Στην αρχή ήταν διστακτικά όμως στην συνέχεια τους βγήκε η επιθυμία να ζωγραφίσουν όσο πιο πολλά φυτά – λαχανικά μπορούσαν. 


Είναι τρομερή η αγάπη και η θέληση που δείχνουν τα παιδιά όταν τους δώσεις κάτι της παραπάνω….. από εκεί και μετά απλά “απογειώνονται”».





Το εργαστήριο παρακολούθησαν τα παιδιά της γ’ τάξης του  18ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνη δασκάλα την κ. Ζαχαράκη Ελένη.