Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Το παραμύθι με τα χρώματα

Το πέμπτο εργαστήριο με υπεύθυνο την Ζωγράφο Χριστίνα Στεφανούλη  έχει τίτλο: «Το παραμύθι με τα χρώματα» και πραγματοποιήθηκε στις 3, και 10 Δεκεμβρίου 2013 στο Στέκι Παιδιού.


Τι θα γινόταν αν εξαφανίζονταν τα χρώματα; Αν τα πάντα ήταν ασπρόμαυρα και δεν υπήρχε ίχνος χρώματος στη ζωή μας; Πού πηγαίνουν τα χρώματα όταν δεν τα προσέχουμε;


Την απάντηση βρήκαμε μαζί με τα παιδιά στο βιβλίο του Αλέξη Κυριτσόπουλου «Το παραμύθι με τα χρώματα» που μιλάει για μια πόλη γεμάτη χρώματα που όμως οι κάτοικοι δεν τα πρόσεχαν ….. ξαφνικά για κάποιο λόγο τα χρώματα εξαφανίστηκαν και τα μόνα που έμειναν ήταν το άσπρο και το μαύρο. Όμως υπάρχει ελπίδα. τα χρώματα θα επιστρέψουν. Τα φυτά θα ξαναγίνουν πράσινα. Τα σπίτια θα χρωματιστούν ξανά και  όλα θα γίνουν όπως πριν.


Στην πρώτη συνάντηση γνωρίσαμε τα χρώματα φτιάχνοντας δύο μεγάλα πανό, το ένα σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις ενώ το άλλο σε χρωματιστές.             


Στη συνέχεια διαβάσαμε την ιστορία, συζητήσαμε το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει το πράσινο σε μία πόλη αλλά και τα άλλα  χρώματα. Επιστρέψαμε στα πανό σχεδιάζοντας τις δύο αντίθετες πόλεις. Στην τελευταία μας συνάντηση προσθέσαμε κάποιες λεπτομέρειες και βάλαμε και τις τελευταίες πινελιές».  


H Ζωγράφος Χριστίνα Στεφανούλη γεννήθηκε στο Βόλο το 1981. Έζησε στα Κανάλια Μαγνησίας μέχρι την ηλικία των 18.  Το 2001 εισάγεται στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και  αποφοιτά τον Νοέμβριο του 2006 . Ζει και εργάζεται στο Βόλο. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις.


Το εργαστήριο παρακολούθησαν τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού  Ιάσονα του Δήμου Βόλου με υπεύθυνη Νηπιαγωγό την κ. Ανέστη Δήμητρα.