Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

«Παιχνίδια με την τέχνη: 10 καλλιτέχνες ανακαλύπτουν μαζί με τα παιδιά τη χλωρίδα του τόπου τους και δημιουργούν τα δικά τους έργα»

         
        Το πρόγραμμα «Παιχνίδια με την τέχνη: 10 καλλιτέχνες ανακαλύπτουν μαζί με τα παιδιά τη χλωρίδα του τόπου τους και δημιουργούν τα δικά τους έργα» θα υλοποιηθεί με σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για το σκοπό αυτό θα δουλέψουν εθελοντικά οι παρακάτω εικαστικοί, ζωγράφοι, γλύπτες και κεραμίστες: 

Έρικα Γκουτενσβάγκερ, 
Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος, 
Δημήτρης Μοράρος, 
Κερασία Ντάτσιου, 
Απόστολος Ντελάκος, 
Βασιλική Πέρκα, 
Νίκος Ποδιάς, 
Ντέμα Σκεμπέ, 
Χριστίνα Στεφανούλη, 
Μαρία Χαμπέρη.  

Κάθε καλλιτέχνης θα δουλέψει με μια σχολική τάξη που θα παρακολουθήσει 3 τρίωρα προγράμματα σε ένα από τα εργαστήρια εικαστικών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα παρουσιαστούν στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2014. 

Παράλληλα με την έκθεση των έργων των παιδιών θα πραγματοποιηθεί έκθεση Ζωγραφικής των ζωγράφων Δημήτρη Μοράρου και Φωτεινής Στεφανίδη με θέμα την Ελληνική χλωρίδα, στο Βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ.


Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι: 3ο Νηπιαγωγείο Βόλου,  5ο Δημοτικό Βόλου, 4ο Δημοτικό Βόλου, 6ο Δημοτικό Βόλου, 8ο Δημοτικό Βόλου, 18ο Δημοτικό Βόλου, 2ο Δημοτικό Κάτω Λεχωνίων και ο Παιδικός Σταθμός Ιάσονας της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.