Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παιχνίδια με την τέχνη. Πρώτο Εργαστήριο



«Τα λουλούδια του κήπου μου»

Το πρώτο εργαστήριο ξεκίνησε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου με τη ζωγράφο Κερασία Ντάτσιου και το τμήμα νηπίων του 4ου Νηπιαγωγείου Βόλου. 
Η Κερασία Ντάτσιου σπούδασε ζωγραφική στην Αθήνα στη Σχολή Καλών Τεχνών και στη Φλωρεντία. Ζει και εργάζεται στο Βόλο, έχει εργαστεί στα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά του Δήμου Βόλου, έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και είναι μέλος στο Σύλλογο Εικαστικών Βόλου. 
Για το δημιουργικό παιχνίδι της με τα παιδιά λέει: "Επέλεξα ως θέμα τα λουλούδια και τον κήπο γιατί είναι εικόνες γνώριμες και προσιτές στο παιδικό μάτι. Η συνεργασία μου με τα παιδιά χαρακτηρίστηκε από ομορφιά, θετική ενέργεια, όρεξη. Η ζωγραφική ως έκφραση χαρίζει ενέργεια στον άνθρωπο, τον εξευγενίζει, τον βοηθά να βάλει βάσεις απαραίτητες και για την υπόλοιπη ζωή του, όπως στην περίπτωση των παιδιών. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι αξίζουν τον κόπο τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και δράσεις τόσο για την καλλιέργεια της παιδικής ψυχής όσο και για τα έργα των παιδιών πιστεύω πως θα κάνουν την πόλη μας πιο όμορφη".