Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

"Αν ήμουν βιβλίο" θα ήθελα αυτός που με διαβάζει να είναι ελεύθερος να καλπάζει στο ρυθμό της φαντασίας του. Γνωριμία με το συγγραφέα και εικονογράφο Eric Carle.

"Αν ήμουν βιβλίο" ...


19 Ιουνίου, 10:00 - 13:00

Αν ήμουν βιβλίο θα ήθελα αυτός που με διαβάζει να είναι ελεύθερος να καλπάζει στο ρυθμό της φαντασίας του. Γνωριμία με το συγγραφέα και εικονογράφο Eric Carle. 






Έμπνευση για τη δράση αυτή στάθηκε το βιβλίο του Eric Carle με τίτλο “Ο ζωγράφος που ζωγράφισε ένα γαλάζιο άλογο”, εκδόσεις καλειδοσκόπιο. Στο βιβλίο αυτό ένα παιδί ζωγραφίζει ένα γαλάζιο άλογο. Έπειτα, με όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ο μικρός καλλιτέχνης ζωγραφίζει με ζήλο διάφορα ζώα σε τολμηρές φόρμες και χρώματα. Οι νεαροί αναγνώστες σίγουρα θα συμμερισθούν τη χαρά του στο τέλος, όταν θαυμάζει το έργο του.









Με ζωγραφιές που μιλούν από μόνες τους κι ένα σχεδόν ανύπαρκτο κείμενο, ο Έρικ Καρλ εμπνέει τους μικρούς καλλιτέχνες σ' όλον τον κόσμο να εκφράζονται ελεύθερα. Δεν υπάρχει λόγος να εγκλωβίζονται σε συμβατικούς κανόνες, και σίγουρα δεν υπάρχουν "λάθος" χρώματα.
Ένα βιβλίο που ενθαρρύνει τα παιδιά να εμπιστεύονται τη φαντασία τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).






Στη συνέχεια τα παιδιά γνώρισαν τη ζωή και το έργο του Eric Carle, μέσω των υπόλοιπων βιβλίων του που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη. Η δράση ολοκληρώθηκε στο εργαστήριο της ζωγραφικής με τα παιδιά να ζωγραφίζουν το δικό τους άλογο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.









Υπεύθυνοι εργαστηρίου: 
Πολυχρόνη Πηνελόπη, Βιβλιοθηκονόμος
Τσιμά Παρασκευή, Ιστορικός - Αρχαιολόγος
Δεδούση Δώρα, Ζωγράφος

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 16 παιδιά 6-10 ετών..

Οργάνωση δράσης:
Παιδική Βιβλιοθήκη του Στέκι Παιδιού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.