Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

“100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και τη Ζωρζ…”, 100 χρόνια ακριβώς... Κοινή ζωή, κοινές πορείες, κοινές ιστορίες

   “100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και τη Ζωρζ…”,

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, 09:30 - 13:00

100 χρόνια ακριβώς... Κοινή ζωή, κοινές πορείες, κοινές ιστορίες… πάντα ενωμένες. Δύσκολο να τις ξεχωρίσεις και να σκεφτείς τη µία χωρίς την άλλη. Σήμερα στη βιβλιοθήκη τα παιδιά έχουν μια σημαντική αποστολή. 
Να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.  












Υπεύθυνοι εργαστηρίου: 
Πολυχρόνη Πηνελόπη, Βιβλιοθηκονόμος
Τσιμά Παρασκευή, Ιστορικός - Αρχαιολόγος
Μόσιου Νατάσα, Κεραμίστρια
Παπαπολύζου Ζωή, Ζωγράφος

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ, και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Διευθυντής ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2023gr.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου ως μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης συμμετέχει  στην ΚΕ2023 και  περιμένει  τα παιδιά από 6 έως 12 ετών να πάρουν μέρος στις δημιουργικές της δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της βιβλιοθήκης τα πρωινά.