Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

"Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...", Αν ήμουν δέντρο...

 "Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω..."

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, ώρα 9.30-13.00

Μπορείς να φανταστείς πόσο μοιάζει ένα παιδί με ένα δέντρο; Στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία  εμπνεόμαστε από τον μαγικό κόσμο των δέντρων, εξερευνούμε τη γνώση που κρύβεται στις ρίζες τους και ανακαλύπτουμε τη σύνδεσή τους με τον άνθρωπο. Τελικά, μήπως είσαι δέντρο και δεν το ξέρεις;













Υπεύθυνοι εργαστηρίου: 

Πολυχρόνη Πηνελόπη, Βιβλιοθηκονόμος
Τσιμά Παρασκευή, Ιστορικός - Αρχαιολόγος
Κουκούλης Αναστάσιος, Πληροφορικός
Μόσιου Νατάσα, Κεραμίστρια
Παπαπολύζου Ζωή, Ζωγράφος

Εθελοντική συμμετοχή:  Παπαπολύζος Βασίλειος, Δασοπόνος

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).

Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα  #ΚΕ2024gr και #forEBEr.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Αντιδημαρχίας Παιδείας - Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου ως μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης συμμετέχει στην ΚΕ2024 και περιμένει  τα παιδιά από 6 έως 12 ετών να πάρουν μέρος στις δημιουργικές της δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της βιβλιοθήκης τα πρωινά.